WampServer’da VirtualHost Oluşturmak

Öncelikle VirtualHost amacı bir metni link olarak kullanabilmektir. Örneğin adres satırında deneme-deneme yazdığınızda projenin açılmasını sağlayabilirsiniz.

Bu işlem oldukça kolay. İşlem adım adım aşağıdaki gibi;

  1. Simge tepsisindeki simgeden Localhosta gidiniz.
  2. Tools bölümünden “Add a Virtual Host” deyiniz.
  3. Gelen sayfada ilgili bölümleri doldurunuz. Ardından kaydet butonuna basınız.
    • Ad bölümü linke de yazacağınız, VirtualHost’un adıdır. Boşluk ve alt çizgi içeremez. Tire kullanabilirsiniz.
    • Dizin bölümü açılmasını istediğiniz klasörün fiziksel yoludur. Windows Gezginindeki arama çubuğundan kopyalayabilirsiniz. Örneğin d:/wamp64/www/scripts.
  4. Aşağıdaki gibi bir sayfada işlemin başarılı olduğu belirtilecek. İşlemi tamamlamak için bir adım daha kaldı.
  5. Bu adımda DNS yenilemek gerekiyor. Sizin sisteminize göre bu otomatik olabilir. Bu işlem için simgeye sağ tıklayıp Tools > Restart DNS yolunu takip edin.

İşlem bu kadar artık tarayıcıya belirttiğiniz adı yazdığınızda doğrudan projenize erişeceksiniz. Localhost panelinde de “Your VirtualHost” kısmında aşağıdaki gibi görünecektir.

Silme​

Oluşturduğunuz VirtualHost kaydını silmek için “Add a Virtual Host” sayfasına tekrar giriniz. Bu sayfadaki “Suppress VirtualHost form” butununa tıklayınız. Silmek istediğiniz kayıtları seçip “Suppress VirtualHost” butonuna tıklayınız.

Berkay Davas tarafından

15 Haziran 1999’da İstanbul’da doğdum. İlk ve orta öğrenimimi İstanbul’da tamamladım ardından 2017 yılında Çapa Anadolu Öğretmen Lisesinden mezun oldum. Lise yıllarında başladığım web tasarım ve programlama işini 6 senedir profesyonel olarak sürdürmekteyim. Halihazırda Beykent Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği eğitimi almaktayım.

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir