HTML “mailto” Özelliği ile Mail Linki Oluşturma

HTML’de yer alan mailto özelliği ile mail gönderebilen linkler oluşturabilirsiniz. Bu linkler sayfalarda mail olarak paylaş butonları için kullanılabilir. Bu linklerde yönetebileceğiniz birkaç parametre mevcut.

Taslak;
mailto:mail_adresi?subject=mail_konusu&body=mail_icerigi&cc=bilgi_mail&bcc=gizli_bilgi_mail

ParametreAçıklama
mailto:Taslakta mail_adresi olarak belirtilmiştir. Gönderilecek mail adresleridir. Virgül (,) ile ayırarak birden çok mail adresi girilebilir.
subjectTaslakta mail_konusu olarak belirtilmiştir. Gönderilecek mailin konusudur.
bodyTaslakta mail_icerigi olarak belirtilmiştir. Gönderilecek mailin içeriğidir.
ccTaslakta bilgi_mail olarak belirtilmiştir. CC* olarak gönderilecek mail adresleridir. Virgül (,) ile ayırarak birden çok mail adresi girilebilir.
bccTaslakta gizli_bilgi_mail olarak belirtilmiştir. BCC** olarak gönderilecek mail adresleridir. Virgül (,) ile ayırarak birden çok mail adresi girilebilir.
HTML “mailto” Parametreleri

Ek olarak gördüğünüz gibi link içerisinde “?” ve “&” işaretleri mevcut. Bunların ne olduğunu da kısaca anlatmak isterim. HTML ile mailto özelliği kullanılırken GET istek metodu kullanılır. GET isteği için parametre eklerken de URL parametreleri kullanılır. Bir URL’e parametre eklerken ilk parametre için “?” işareti, ardından parametre eklerken ise “&” işareti kullanılır. Aslında bu mailto özelliğine özel bir durum değildir.

Aşağıya bıraktığım mail linki deneme1 ve deneme2 adreslerine mail gönderecektir. Konu, içerik, CC ve BCC de eklenecektir.

Örnek Link: Tıklayın.

[*] CC: Başka birinin, gönderdiğiniz bir mailin kopyasını almasını istiyorsunuz ancak o kişi mailin asıl alıcısı değil. İşte bu durumda CC kullanılır.
[**] BCC: Başka birinin, gönderdiğiniz bir mailin kopyasını almasını istiyorsunuz ancak mailin asıl alıcılarının bundan haberi olsun istemiyorsunuz. İşte bu durumda BCC kullanılır.

Berkay Davas tarafından

15 Haziran 1999’da İstanbul’da doğdum. İlk ve orta öğrenimimi İstanbul’da tamamladım ardından 2017 yılında Çapa Anadolu Öğretmen Lisesinden mezun oldum. Lise yıllarında başladığım web tasarım ve programlama işini 6 senedir profesyonel olarak sürdürmekteyim. Halihazırda Beykent Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği eğitimi almaktayım.

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir