WordPress Sitede Link Değiştirirken Veritabanı Ayarlama

WordPress sitenizin linkini değiştirirken sağlıklı bir sonuç elde etmek için kaynak kodları ve veritabanını taşımanın yanı sıra veritabanındaki eski linkte kalmış alanları güncellemek gerekir. Bunun için aşağıdaki MySQL kodlarını PhpMyAdmin üzerindeki SQL sekmesinden uygulamak yeterlidir.

Kodlara ek olarak WordPress kurulumunuzda farklı bir ön ek ayarladıysanız tablo isimlerinin önündeki “wp_” ibaresini kendinize göre ayarlamanız gerekmektedir.

Bir diğer nokta da vurgulanmış satırlardaki (1 ve 2) linkleri ayarlarken http ve https ayrımına dikkat etmeniz gerekiyor. Eski linki tam olarak bulmak için Ayarlar > Genel Ayarlar > Site adresi (URL) yolunu takip edebilirsiniz.

SET @eski_url := 'http://eski_linkiniz.com';
SET @yeni_url := 'http://yeni_linkiniz.com';

UPDATE wp_options SET option_value = replace(option_value, @eski_url, @yeni_url) WHERE option_name = 'home' OR option_name = 'siteurl';
UPDATE wp_posts SET guid = replace(guid, @eski_url, @yeni_url);
UPDATE wp_posts SET post_content = replace(post_content, @eski_url, @yeni_url);
UPDATE wp_postmeta SET meta_value = replace(meta_value, @eski_url, @yeni_url);

Berkay Davas tarafından

15 Haziran 1999’da İstanbul’da doğdum. İlk ve orta öğrenimimi İstanbul’da tamamladım ardından 2017 yılında Çapa Anadolu Öğretmen Lisesinden mezun oldum. Lise yıllarında başladığım web tasarım ve programlama işini 6 senedir profesyonel olarak sürdürmekteyim. Halihazırda Beykent Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği eğitimi almaktayım.

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir